måndag 30 november 2015

Månadsbrev december

November månad har varit en som vanligt tråkig höstmånad och vi har längtat efter december så vi kan få öppna vår julkalender vi har gjort tillsammans. Ettorna har jobbat vidare med nya bokstäver och har börjat ljuda ihop de bokstäver vi har lärt oss till ord medan tvåorna kämpar på med ordklasserna. Förskoleklassen har lärt sig vad långa och korta ord är och hur vi delar upp ord i stavelser. 
Tvåorna jobbar på med multiplikation i matten och ettorna är färdiga med sifferarbetet. Nu väntar nya utmaningar! Förskoleklassen jobbar med jämförande ord såsom lång, längre, längst osv.

När vi har NTA är alla elever engagerade och lyssnar aktivt och tycker det är jätteroligt att göra dessa spännande experiment. Ett mycket populärt ämne med andra ord! 

Barnen är mycket duktiga på att sitta lugnt och jobba. Andra lärare utifrån blir imponerade över den arbetsro vi har i klassrummet och givetvis tycker vi på Svalan också att eleverna är duktiga på att jobba lugnt och stilla. Alla elever på Svalan är värda en extra guldstjärna!

Snart skriver vi önskelistor till tomten...

Ha en fin december och jul.

Mvh Jaana, Anna och Ulla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar