torsdag 24 mars 2016

Månadsbrev april.

Snart har mars månad också försvunnit och vi närmar oss månaden april. Förskoleklassen har jobbat klart med hur ord är uppbyggda av ljud. I matten har f-klassen jämfört volym.
Ettorna har några bokstäver kvar att jobba med i svenskan så bokstavsarbetet kämpar vi på med några veckor till. I matten jobbar vi vidare med talområdet 0-20 utan 10-tals övergång, exempel 15-3, 13+3. För tvåorna är det mycket grammatik som präglar svenskundervisningen här under våren och vi har avslutat ordklasserna verb, substantiv och adjektiv. Efter påsklovet fortsätter vi med olika "Ng"-ljud. 
Eleverna är duktiga och tänker efter när de skriver om det ska vara en eller två konsonanter i ordet de ska skriva. Vi avslutade mätningar med volym alldeles precis så nu har vi klarat av begreppen massa, tid, längd och volym. 

På temat jobbar vi alla med kroppen och det är mycket kul att höra vad barnen kan om kroppen. De kan mer än ni tror ;) Vi har pratat om skelettet, vad som finns inuti kroppen, kroppsdelar och vad vi behöver för att må bra. 

I april har alla barn utvecklingssamtal med antingen Anna eller Jaana. Info om detta och tider har vi skickat ut till er innan påsklovet. 

Idag gick Stjärnskottet 2016 av stapeln och det fanns 14 bidrag att titta på. Otroligt duktiga barn! 

Påskharen kom till oss idag...

Glad påsk! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar