fredag 29 april 2016

Månadsbrev för maj och juni

Hej där hemma!
Just nu känns det som att tiden flyger fram! I nästa vecka är vi redan inne i maj månad. Tack för alla trevliga samtal, det känns alltid givande att få träffa er föräldrar.
Eftersom nästa vecka är en kort vecka då både torsdag och fredag är helgdagar, så kommer läxorna att samlas in redan på onsdagen. Det är alltså bara läsläxan som flyttas en vecka framåt.
Från och med vecka 19 och fram till vecka 22 kommer även tvåorna att åka med till simhallen varje fredag. Tänk på att skicka med badkläder och handduk. Då åker alltså både ettor och tvåor.
I svenskan jobbar f-klassen just nu med jämförande begrepp, ettorna har precis gått igenom alla bokstäver och tvåorna tränar vidare på att skriva olika texter med hjälp av stödord.
I matten har f-klassen precis arbetat med att jämföra massa och ska nu under maj göra vårprovet där man tittar på taluppfattning och kopieringsförmåga. Ettorna arbetar med pengar så det blir en del affärslek. Tvåorna har jobbat mycket med bråk och tränar hårt för att lära sig multiplikationstabellerna som ett rinnande vatten.
På tisdag 3/5 har inte f-klassen idrott då vi i Svalan ska ägna oss åt festligheter istället. Vad vi ska fira och hur är än så länge en hemlighet!
På Maif-dagen åker vi till Motala och är borta hela dagen. Ettorna och tvåorna kommer att ha simning först. Under tiden tittar och hejar f-klassen på friidrottstävlingarna som våra äldre elever deltar i. Senare kommer Svalan att gå iväg till en lekpark för att umgås och leka. Alla ska ha med sig egen matsäck denna dag. Tänk på att det kan vara varmt så extra dryck och solskydd kan vara bra. Vi ska också gå en bit så packa inte ryggsäckarna för tungt.
Trevlig Valborg!
 Jaana, Anna och Ulla


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar