söndag 20 november 2016

20 november

I torsdags kom Kulturskolan på besök till 1:orna. De kommer att träffa 1:orna totalt 5 gånger och sjunga och spela tillsammans med dem. Det brukar vara uppskattat och roligt.

I matten har vi snart jobbat färdigt med multiplikation i matteboken. Ettorna är också snart klara med sitt kapitel om addition och subtraktion. Självklart kommer arbetet med dessa moment att fortgå parallellt med nästa kapitel i boken. Glöm inte bort att träna en liten stund varje dag på matteläxan. Helst ska man ju lära sig multiplikationstabellerna utantill och det kräver ju en del träning (år 2). Även talkamraterna (år 1) har man en stor fördel av att kunna utan för mycket betänketid.
För både ettor och tvåor kommer nästa kapitel att handla om geometriska kroppar.

På onsdag kommer F-klassen ha brandutbildning på förmiddagen. Därför skjuter vi på läsläxan för 6-åringarna till v. 48.

Nästa vecka ska vi måla våra ljuslyktor så de är klara till första advent. Hjälp, vad tiden går!!

I morgon är det bad igen för tvåorna. Vi har fått ett par föräldrareaktioner på skolan ang legionellabakterierna i simhallens lokaler. De avdelningar där bakterierna finns är avstängda, men vissa känner ändå en oro. Om man som förälder väljer att inte låta sitt barn åka till simhallen ska eleven naturligtvis komma till skolan och delta i den vanliga skolundervisningen i stället.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar