lördag 21 januari 2017

21/1-17

I matten har 1:or jobbat med klockan och med talen mellan 11 och 20. Vi har pratat ental och tiotal och gjort kopplingar till enkronor och tiokronor. Tvåorna har arbetat med klockan. Både ettor och tvåor har fått klockan i läxa, fast på olika nivåer förstås. Tänk på att träna en liten stund varje dag. Påminn dem gärna om skillnaden på minutvisare och timvisare. På sina ipads har de två bra appar att träna på - Mangoville och Mojis.
6-åringarna skriver siffror och jobbar med mönster. Vi har också pratat om veckodagarna. Repetera gärna dem ifall de inte sitter.
I svenskan har 6-åringarna jobbat med stavelser, ettorna har arbetat med bokstaven Kk och tvåorna har intervjuat någon personal på skolan. På läsförståelsen jobbar vi med att prata om vilka bilder vi får i huvudet när vi läser/hör en text. Vi har olika figurer, läsfixare, till vår hjälp vid läsförståelsen. Just nu tar vi hjälp av "konstnären".

Den här veckan har vi gjort ett vikingaskepp tillsammans på temat och alla barn har gjort varsin vikingasköld.

Nästa vecka är Ulla ledig. Gunilla kommer in och jobbar för henne. I övrigt är det en alldeles vanlig vecka.
Torsdag den 2 februari är det tema-avslutning. Då ska vi ha maskerad. Alla ska vara utklädda och man får klä ut sig till vad man vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar