lördag 11 februari 2017

11/2-17

Den här veckan har det varit många barn sjuka! Hoppas ni frisknar till över helgen.

Tvåorna fick en kombinerad läs- och matteläxa tills på onsdag. Det är en text som handlar om vikt, volym och längd. Anledningen till den kombinerade läxan är att matte-läxan verkligen behöver nötas - och eftersom läsläxan ska läsas flera gånger (helst varje dag) så kommer den ju automatiskt att tragglas lite extra. Vi slår 2 flugor i en smäll helt enkelt! Matten kommer liksom på köpet. ;)
Ettorna har ingen matteläxa den här veckan.

Nästa vecka är det tema-avslut på torsdagen. Dagen blir helt schemabrytande - inga vanliga lektioner, utan tema-avslutet tar hela dagen.
På fredag är det som sagt skridsko-dag. Alla barn ska ha skridskor, hjälm, varma kläder och sittunderlag med sig. Vill man ha med en liten fika och något extra att äta/dricka så går det bra. Skolan serverar grillad korv och dryck. Glöm inte att packa med ett par extra vantar, det kan gå åt om man blir blöt. Vi åker 8.30 (så vi har bara samling först) och är tillbaka på skolan lagom till bussarna går hem.

På asfaltsplanen på skolan håller engagerade föräldrar på att spola is, så snart hoppas vi kunna åka skridskor även i Fågelsta. Vi är så tacksamma gentemot dessa föräldrar! ☺Vi hör av oss när möjligheten finns för barnen att åka på rasterna. Det som är viktigt att tänka på då är, att eleverna själva måste klara av att knäppa/knyta sina skridskor. Rastvakten har inte möjlighet att hjälpa till med detta. (På friluftsdagen och vid ev skridskoåkning på idrotten kommer de naturligtvis få hjälp med att knäppa eller knyta.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar