fredag 19 augusti 2016

Fredag 19/8

Nu har era barn klarat av läsårets första skolvecka!
Mycket nya intryck och rutiner, men jag tycker att det har gått fantastiskt bra! Barnen verkar trivas och tar hand om varandra. De är snälla och omtänksamma och hjälper de nya tillrätta.
Idag har 2:orna haft sin första matte-genomgång. Även 1:orna har fått bläddra i sina nya matte-böcker, även om de får vänta till nästa vecka med att ha genomgång och börja arbeta i dem. Det är så härligt att se dem titta och bläddra i böckerna för första gången - höra deras utrop när de hittar någon speciell sida som verkar extra spännande! "Åh, tänk när vi kommer hit!" "Titta! På den här sidan finns det cyklar!!" Vi ägnade en god stund åt detta! (Faktiskt kommer många av dem att minnas den här stunden när de kommer till just den där sidan...)
Vi har även gjort läsårets första planering, så nästa vecka börjar vi att jobba så smått i våra böcker. På måndag väntar bokstavsgenomgång för 1:orna.
6-åringarna och 1:orna har fått en liten extrabok i matte för att de ska ha något att arbeta i tills vi startar upp Lyckotal (den vanliga matteboken) i slutet av nästa vecka.

Vi har bestämt gemensamt på skolan att barnen inte får ha med sig privata leksaker till skolan. Det kan försvinna saker, de kan gå sönder och det kan bli svårt att dra gränsen för vad som är tillåtet. Personliga leksaker får stanna hemma, i skolan använder vi skolans material. Detta gäller alltså hela skolan.

På måndag får ni hem lapp om föräldramötet. Vill ni inte skicka tillbaka talongen går det lika bra att svara via mail - bara jag får ett svar. :)


Onsdagen måla- och klippa-övning. Visst blev de fina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar