torsdag 1 september 2016

Sammanfattning av föräldramötet 31/8

TACK för ett trevligt föräldramöte!! Kul att så många kunde komma!
En liten sammanfattning för er som inte var där:
  • Vi personal presenterade oss lite närmare. Föräldrarna fick diskutera vad som är viktigt för att deras barn ska trivas i skolan och vad som är viktigt för att de ska lära sig saker. Även barnen hade fått svara på dessa frågor. Intressanta diskussioner, som mynnade ut i några viktiga kärnpunkter: att man blir sedd, känner sig trygg, får rätt stöd, har kompisar och får en bra balans mellan att sitta still och få röra på sig. Barnen tyckte också att det var viktigt att man har lärare - så sant! Vilken tur att de känner att vi är en viktig del för att de ska må bra och lära sig! :) 
  • Vi berättade om läxor. Just nu är det bara läsläxa. Det har alla elever. Så småningom kommer en skrivläxa för 1-2:or och även en matteläxa. Matteläxa kommer kanske inte riktigt varje vecka - den ska kännas meningsfull och förstärka det vi jobbar med i skolan. Klockan och tabellträning är bra exempel på saker som behöver nötas och därför lämpar sig väl att ge som läxa, tycker jag.
  • Vi berättade om schemat. Vi skickar inte hem det om ni inte ber om det...Vi följer det inte slaviskt utan kastar om ibland och då kan det bli missvisande, ifall ni vill komma och se något speciellt. Ni är välkomna att hälsa på när ni vill - utan att meddela innan. Men vill ni se något speciellt, t.ex. en bokstavsgenomgång, så hör av er så ni vet när vi gör vad.
  • Alla elever har en skoldagbok, som de skriver i varje eftermiddag. I den sätter vi även in veckans planering. Vi har inte rörelse inplanerat i veckans arbete. Vi tycker det är bättre att barnen tar sin rörelsepaus när behov finns. Antingen ser vi att det är dags eller också säger barnen till (de är jätteduktiga på detta). När orken tryter är det bättre att gå ut och hoppa 20 eller 30 hopp på studsmattan eller med hopprepet och sen komma in och orka jobba igen. Det fungerar jättebra!
  • Frukt/smörgås äter många barn i samlingen på morgonen. En del sparar sin frukt och tar den längre fram när de behöver fylla på med energi. Däremot får man förstås inte ta sin frukt för nära maten. 
  • Vi pratade om skolans förbud mot att ta med egna leksaker, vilket vi ju även skrivit om här på bloggen. Dessutom vädjade vi till er att inte skicka med era barn mobiltelefoner mer än i nödfall, och då gärna med en lapp från er. Detta både p.g.a. stöldrisk, skaderisk och jämförelse av "status-prylar". Vi har inte upplevt att det varit mycket telefoner, men det är bättre att informera er om vår uppfattning innan det blir ett problem. 
  • Vi diskuterade iPads till nya 6-åringarna. Dessa har inte kommit än - vi hoppas att de kommer snart. Vi påminde också om att det är viktigt att iPaden är laddad när den kommer till skolan.
  • Ulla och Göran informerade om fritids. De flesta barnen går där. Närmare 60 av skolans 89 elever är inskrivna på fritids! Sjukanmälan görs till fritids före 7:45 på tfn 070-5303293. 
  • Klassföräldrar och skolrådsrepresentanter valdes. Ni får dessa namn på mailen inom kort.
  • Williams mamma, Jessica, informerade om fotbollsträning. Se separat inlägg.
  • OCH SÅ TALADE VI NATURLIGTVIS OM ATT NI HAR HÄRLIGA, TREVLIGA BARN SOM ÄR ROLIGA ATT ARBETA MED! (Men att ni har trevliga duktiga barn behöver vi ju egentligen inte berätta - det vet ni ju redan ;)).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar