torsdag 15 september 2016

Torsdag 15/9

Oj, vad tiden går! Nu har vi snart gått en månad i skolan. Det känns bra, tycker vi, och nu börjar allt flyta på ordentligt. Temat är i gång och alla rutiner börjar sätta sig.
Jag och Marie (på Näktergalen) samarbetar lite kring genomgångarna i svenska. Det innebär att Marie tar alla 1:or och har bokstavsgenomgång. Samtidigt tar jag alla 2:or och har genomgång i Diamantjakten, som är deras läromedel i svenska. På så sätt får vi mer tid för barnen i klassrummet, eftersom det blir en genomgång mindre där vi vuxna "försvinner". Dessutom är det lite kul för barnen att träffas över klassgränserna.
Marie har även NTA med Svalan. Då har jag skrivläxa med Näktergalens elever.
Idag har de haft sin första NTA-lektion. Vår NTA-låda i höst handlar om jord.

På temat har vi börjat att prata om istiden och barnen har skapat rullstensåsar, rundhällar och jättegropar.
 

I svenskan jobbar 1-2:orna med läsförståelse, både i grupp och enskilt. Det är viktigt att lära sig strategier och få redskap för hur man kan tänka när man läser, så det tränar vi på i grupp där jag läser högt. Sedan jobbar eleverna enskilt med andra läsförståelseböcker. Detta arbete pågår varje vecka vid sidan om arbetet i "Den magiska kulan" (bokstavsjobb år 1) och "Diamantjakten" (år 2).
Nästa vecka kommer 1:orna att arbeta med bokstaven Ss och 2:orna kommer bl.a. att jobba med konsonanter.
I matten avslutar vi första kapitlet så det blir det en del repetition och arbete i utvärderingsböckerna.
Förskoleklassen arbetar med likheter och olikheter i matten och med rim i svenskan.

1-2:orna fick sin första skrivläxa igår. Den ska vara klar och lämnas in senast på tisdag. Hör av er om något känns oklart!

Glöm inte att det är skolfotografering nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar