söndag 9 oktober 2016

Söndag 9/10




I helgen har det varit riktigt höstväder! Glöm inte att se till att det finns kläder efter väder i skolan! Extrakläder är också viktigt att ha, ifall olyckan är framme eller om man blir blöt ute.





Förra veckan var hade vi en toppen-dag på Omberg. Fint väder och glada, goa barn! Vi vandrade från Hjässatorget till Stocklycke äng. På vägen tittade vi på istidsspår, vilket ju passar in i vårt tema. Sedan passade vi på att ta några geocacher under vår promenad. Geo-caching är en slags skattjakt, där man med hjälp av en app letar efter små burkar som andra har gömt i naturen. Man har ett konto och loggar sina cacher på nätet. Vi hittade 4 st och barnen var jätteintresserade. Man kan säga att det påminner om Pokemón Go, fast här letar man efter riktiga "skatter". Vi kommer att fortsätta geocacha när vi är på andra utflykter och även om vi går en promenad i Fågelsta.

På klassrådet i tisdags tog barnen upp att de vill ha en "stjärndag", en dag när vi gör något roligt. De fick ge förslag, och det förslaget som vann var att se på film, ta med sig ett gosedjur och lite godis. Vi har lovat att vi ska ha denna dag före lovet iallafall. Jag återkommer om dag. Barnen är väl förtjänta av en sådan dag!! :)

Nästa måndag (v 42) börjar simundervisningen för år 2. Barnen kommer att åka direkt kl 8:00 till Motala simhall. Ulla och Göran kommer att följa med. Det är 8 tillfällen nu i höst. Till våren är det 1:ornas tur att åka. Glöm inte badkläder och handduk! Det finns INTE badkläder att låna i simhallen längre!

Måndag v 42 kommer vi att börja med läsgrupper från F-klass till år 4. Vi har gjort nivågrupper med blandade åldrar. Barnen är inte "fast" i en grupp utan kommer vid behov att flyttas upp eller ev ner om vi upplever att det behövs. Att vi har detta tillsammans F-4 gör att vi har gott om personal och kan möta alla barn på rätt nivå. Vi läser högt för varandra i grupperna tillsammans med en vuxen. De som inte kan läsa ännu är i en grupp, och där läser den vuxne högt och sedan diskuterar vi innehållet i boken. Detta brukar ge goda resultat för läsförmågan! Det är nyttigt att läsa högt i liten grupp tillsammans med andra som är på samma nivå.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar